Rundveehouderij

Nieuws 260 x bekeken

Parmalat vindt bod Lactalis te laag

Parma – De Italiaanse zuivelgroep Parmalat heeft het vijandige overnamebod van de Franse concurrent Lactalis formeel afgewezen.

De Raad van Bestuur van Parmalat vindt dat de geboden prijs niet de werkelijke waarde van de onderneming vertegenwoordigt.

Lactalis wil € 2,60 per aandeel ofwel in totaal 3,4 miljard euro op tafel leggen voor de 71 procent van de aandelen die het nog niet in handen heeft. Die prijs ligt daarmee 20 procent boven de gemiddelde koers van Parmalat over de afgelopen twaalf maanden. Aandeelhouders wijzen er echter op dat Lactalis eerder € 2,80 per aandeel neertelde om grote pakketten over te nemen van institutionele aandeelhouders en zo een belang van 29 procent op te bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.