Rundveehouderij

Nieuws

Nieuw-Zeeland stelt VS-zuivel gerust

Christchurch - De Amerikaanse zuivelindustrie heeft op de binnenlandse markt niets te vrezen van Nieuw-Zeeland.

Dat heeft Nieuw-Zeelands handelsminister Tim Groser gezegd. Groser beijvert zich voor de vrijmaking van de binnenlandse zuivelmarkt in de Verenigde Staten. De VS maken deel uit van negen landen die samen praten over de handel in de Trans Pacific Partnership.

Groser zegt dat het idee achterhaald is dat Nieuw-Zeeland de markt in de VS zou overspoelen met zuivelproducten, als de markt wordt vrijgegeven. Volgens de handelsminister is de situaties veranderd door de grote vraag in Azië.

Volgens Groser wordt het belang van handelsafspraken tussen landen onderling steeds groter, nu de wereldhandelsbesprekingen zo goed als stil liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.