Rundveehouderij

Nieuws 406 x bekeken

NZO deelt melk uit op wereldmelkdag

Zoetermeer - De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) gaat melk uitdelen aan buitenspelende kinderen in Amsterdam. Dat gebeurt in het kader van de Wereldmelkdag op woensdag 1 juni.

De NZO werkt samen met televisiezender Nickelodeon die dezelfde woensdag heeft uitgeroepen tot nationale buitenspeeldag. De televisiezender gaat die dag op zwart, op kinderen te stimuleren buiten te spelen. Nickelodeon en de NZO trekken ook gezamenlijk op in het kader van de campagne Melk op School. Doel van deze campagne is om het imago van zuivel en de kennis over gezonde voeding bij schoolkinderen en hun ouders te bevorderen.

Sinds 2001 geldt 1 juni als Wereldmelkdag. De wereldvoedselorganisatie heeft die dag uitgeroepen om de aandacht te vestigen op het belang van melk als voedingsmiddel.
Ook de Nederlandse Melkveehouders Vakbond laat op Wereldmelkdag van zich horen. Op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag wordt ‘s middags aandacht gevraagd voor het belang van de Nederlandse melkveehouderij in het bijzonder. In België laat Dierenartsen Zonder Grenzen Manneken Pis, verkleed als Afrikaanse veehouder, een hele dag melk plassen. Hiermee willen ze het belang van melkproductie voor Afrika benadrukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.