Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Melkproductie Oceanië kan flink gaan toenemen

Wellington - De melkproductie in Nieuw-Zeeland en Australië kan komend seizoen wel eens flink gaan stijgen ten opzichte van eerdere jaren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een rapport van de National Australia Bank.

De melkproductie in Nieuw-Zeeland kan vanwege goede weersomstandigheden stijgen met 5 procent. Zuivelonderneming Fonterra gaat over huidig seizoen, dat op 31 mei eindigt, uit van een productiestijging tot 4 procent ten opzichte van een seizoen eerder. Vooral in de tweede helft van het jaar waren de weersomstandigheden gunstig voor de productie van melk.

De melkproductie in Australië kan komend seizoen toenemen met 2,2 procent tot 9,3 miljard liter melk. Lage voerkosten en genoeg neerslag maken dat de melkveehouders in Australië het seizoen, dat op 1 juli begint, goed kunnen beginnen. De weersverbetering is mede een gevolg van de afnemende invloed van weersfenomeen La Nina.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ah, La Nina! In dit achterlijke werelddeel zou men het weer over klimaatverandering hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.