Rundveehouderij

Nieuws 560 x bekeken

Melkprijs Aldi 4 cent verhoogd

Mülheim – De Duitse discounter Aldi heeft gisteren de prijs voor consumptiemelk met 4 cent per liter verhoogd, meldt Westfälische Nachrichten, dat zich beroept op informatie van insiders.

Daarmee neemt Aldi zoals gebruikelijk het voortouw in een nieuwe ronde van prijsonderhandelingen tussen zuivelondernemingen en supermarkten. Volgens de nieuwssite melden marktanalisten dat Aldi ook de prijzen van zuivelproducten als room, magere kwark en gecondenseerde melk heeft verhoogd. Dit heeft te maken met de gestegen zuivelprijzen op de wereldmarkt.

Zowel Aldi Süd zelf als concurrent Lidl laten zich niet uit over de melkprijsontwikkeling. Edeka, het grootste supermarktconcern van Duitsland, oriënteert zich nog. Rewe, ook een groot concern, geeft aan dat melk schaarser is geworden, waardoor de inkoopprijzen stijgen. Over prijsstijging op de winkelvloer geeft Rewe geen commentaar.

Volgens Lebensmittel Zeitung hebben de zuivelondernemingen in de onderhandelingen met hun afnemers fors ingezet en voor consumptiemelk tot 8 cent per liter meer gevraagd. Er is dan ook erg lang onderhandeld voor de eerste contracten voor leveringen vanaf 1 mei konden worden afgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.