Rundveehouderij

Nieuws 206 x bekeken

Lage consumentenprijs bijt in marges Dean Foods

Dallas – Een aanhoudend lage consumentenprijs voor melk bijt in de marges van Dean Foods. De Texaanse producent van melk en yoghurt zag het laatste kwartaal de winst dalen ten opzichte van een jaar eerder, van 25 (17,6 miljoen euro) tot 43 miljoen dollar (30 miljoen euro).

De omzet steeg 3 procent tot 3,05 miljard dollar (2,1 miljard euro). Dean Foods is op zuivelgebied de marktleider in de VS. Dean Foods verkocht qua volume in januari tot en met maart 2,4 procent minder zuivel. Daarmee ligt de daling twee keer zo hoog als van de totale markt.

Het bedrijf stelde ondanks de teleurstellende cijfers de winstverwachting voor dit jaar beperkt naar boven bij. Het bedrijf ontslaat 140 personen van de administratie, en denkt met aantrekkende prijzen de weg omhoog te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.