Rundveehouderij

Nieuws

Ierse boeren demonstreren tegen supermarkten

Dublin – Honderden Ierse boeren demonstreren vandaag in Dublin tegen de supermarkten die in hun ogen de boeren uitmelken om hun winsten op te voeren.

De demonstratie is georganiseerd door de Irish Farmers Association. Die reageert daarmee op de recente inval van de mededingingsautoriteit in haar kantoren. De karteldienst verdenkt de IFA van illegale afspraken over de winkelprijzen van melk.

De boerenbond is daar woedend over en vindt dat de ambtenaren hun tijd beter kunnen besteden aan de dominante winkelbedrijven. ’’Ze beschermen de gierige winkeliers en maken misdadigers van de boeren”, aldus voorzitter John Bryan.

De woede richt zich vooral op minister van economische zaken Richard Bruton, wiens ministerie dan ook het belangrijkste doelwit is van de demonstrerende boeren. Bruton wil niet met de IFA praten over de inval zelf omdat het onderzoek van de mededingingsautoriteit nog loopt. Hij heeft echter wel een gesprek toegezegd over een nieuwe vrijwillige gedragscode voor de manier waarop de detailhandel werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.