Rundveehouderij

Nieuws

IDFA: productiebeperking brengt export in gevaar

Washington - De International Dairy Foods Association (IDFA) maakt zich zorgen over de exportpositie van de Amerikaanse melkveesector.

Een van de maatregelen binnen het zogenoemde Dairy Market Stabilisaton Program (DMSO) behelst het periodiek heffen van extra belasting op de productie van melk. Met het DMSO wil de National Milk Producers Federation heftige prijsschommelingen in de zuivelmarkt voorkomen. De zuivelindustrie, verenigd binnen de IDFA ziet niets in het beperken van de melkproductie.

"Bestaand onderzoek laat duidelijk zien dat beleid gericht op het verminderen van prijsfluctuaties de groei van een sector beperkt", zegt Bob Yonkers van de IDFA. Door productiebeperking komt volgens hem de exportpositie van de Amerikanen in gevaar, met het verlies van duizenden banen als gevolg. Ook zouden prijsschommelingen op de binnenlandse markt met de aangekondigde maatregelen volgens de IDFA juist toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.