Rundveehouderij

Nieuws 328 x bekeken

Ganzen jagen koeien de wei uit

Schiermonnikoog – Koeien op Schiermonnikoog kunnen niet de wei in omdat grote groepen ganzen het gras opeten en wat overblijft, bevuilen met hun uitwerpselen.

De boeren zijn de toenemende overlast door de wilde vogels zat, schrijft RTV Noord maandag op zijn website.
Volgens de zender hebben niet alleen de boeren last van de wilde ganzen, maar is ook de vogelwacht ongerust omdat er steeds minder weidevogels op het waddeneiland zijn. Natuurorganisaties en vertegenwoordigers van boeren proberen een oplossing te vinden, aldus RTV Noord.

Het probleem doet zich tot nu toe vooral op Schiermonnikoog voor, aldus een woordvoerster van LTO Noord. Het zou de organisatie echter niet verbazen als het binnenkort in meer gebieden een probleem wordt. ”We krijgen op het ogenblik veel klachten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.