Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra stevent af op record melkproductie

Auckland – De melkproductie van Fonterra-leden ligt meer dan 4 procent voor ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Fonterra-directeur Steve Murphy.

Het gunstige najaarsweer wordt genoemd als voornaamste reden voor de flink gestegen melkproductie. Vorig jaar hadden de Fonterra-leden wat betreft de melkproductie veel last van droogte. De totale melkproductie kwam toen uit op 1,286 miljoen kilo milksolids (gecombineerd vet en eiwit).

Hoewel het huidige seizoen voor de Nieuw-Zeelanders koud en nat begon, zijn de weersomstandigheden in januari sterk verbeterd. Het gras groeit vanaf januari goed waardoor de melkproductie flink is toegenomen.

Volgens Murphy kan de extra melk goed tot waarde worden gebracht op de zuivelmarkt waar het aanbod nog steeds krap zou zijn. Fonterra heeft in maart, met een volume van 229.000 ton, meer zuivel in één maand geëxporteerd dan ooit tevoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.