Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra betaalt leden melkprijs van 34 cent

Auckland - De Nieuw-Zeelandse melkveehouders kunnen over het seizoen 2010/2011 rekenen op een uitbetaalde melkprijs van 34 cent per kilo (bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit).

Dat heeft Fonterra bekend gemaakt en daarmee houdt de zuivelonderneming vast aan eerdere verwachtingen.

Fonterra verwacht in totaal 35 euro cent per kilo te betalen (tussen de 8 en 8,10 Nieuw-Zeelandse dollar per kilo milksolids). Tijdens het bekendmaken van de jaarresultaten in september maakt de zuivelonderneming de definitieve melkprijs bekend.

De vooruitzichten voor komend seizoen zijn duidelijk minder gezien de verwachte melkprijs waarmee de onderneming het nieuwe seizoen in gaat. Fonterra begint het seizoen met een melkprijs van 29 cent en gaat uit van een totale vergoeding van 31 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.