Rundveehouderij

Nieuws

Finse marktleider verhoogt biomelkprijs naar 53 cent

Helsinki – De Finse zuivelmarktleider Valio verhoogt per 1 juni de melkprijs voor de biologische leveranciers met 3 cent naar 53 cent per liter.

Het concern gaat ervan uit dat door de verhoging meer veehouders zullen overschakelen op de biologische melkproductie. ”Waar de logistiek het toelaat zijn nieuwe bio-leveranciers welkom”, zo heet het in de toelichting van directietopman Antti Rauhamaa.

Uitgaande van de stand van zaken per eind vorig jaar had Valio 105 gecertificeerde biologische leveranciers met een, zeker afgezet tegen de totale melkplas van het concern, bescheiden productie van 28 miljoen kilo. Valio betaalt momenteel voor gangbare melk een basisprijs van 41 cent (beste kwaliteit).

Of registreer je om te kunnen reageren.