Rundveehouderij

Nieuws

Faircoop betaalt 23 euro per aandeel uit voor Fairebel-melk

Brussel - Faircoop, de coöperatie die 'Fairebel-melk' aan de man brengt, heeft over 2010 een bedrag van 23 euro per aandeel van 100 euro uitgekeerd.

Dit meldt de Belgische nieuwssite Vilt. 8 maanden geleden konden melkveehouders deelnemen aan Faircoop door een som naar keuze te investeren. "Dat betekent dat de deelnemende melkveehouders een rente van 23 procent op hun kapitaal hebben gekregen", klinkt het.

Als gevolg van de scherpe daling van de melkprijs in 2009 werd coöperatie Faircoop in het leven geroepen om melk onder eigen label te vermarkten. Fairebel moest een merk worden dat borg staat voor solidariteit en een eerlijke prijs. Daarbij moest het voor een vaste prijs in de super worden aangeboden. Van elke liter Fairebel-melk die verkocht wordt, gaat tien eurocent rechtstreeks naar de kas van de coöperatie.

"Dankzij een eerlijke verdeling van de marges tussen de spelers in de voedselketen krijgen de leden van deze coöperatie een vergoeding voor het geleverde werk", luidt het persbericht naar aanleiding van de eerste algemene vergadering van de coöperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.