Rundveehouderij

Nieuws

’Duitse merken maken beloftes gezonde vetten niet waar’

Keulen – Melk van diverse Duitse zuivelbedrijven, waaronder van Faire Milch en het merk Landliebe van FrieslandCampina, maakt de belofte omtrent het gehalte aan onverzadigde vetzuren en CLA- en omega 3-vetzuren niet waar.

Dat valt op te maken uit de resultaten van een steekproefsgewijs onderzoek dat is uitgevoerd voor een consumentenprogramma van de regionale publieke omroep Westdeutscher Rundfunk (WDR).

Nogal teleurstellend is de uitslag voor met name de CLA- en omega 3-vetgehaltes. Daarvan werd namelijk helemaal niets aangetroffen, en wel in geen van de onderzochte merken. Bij de onverzadigde vetzuren kwam Landliebe op 53,8 procent van de beloofde hoeveelheid. Dat was in vergelijking met de overige merken, behalve Faire Milch, Bio-Alpenmilch van zuivelaar Berchtesgadener Land en het grootgruttershuismerk Gut und günstig, meteen ook de hoogste score.

De overige merken kwamen niet verder dan tussen de 46,4 procent en 26,5 procent. De omroep tekent er wel bij aan, dat de steekproef niet representatief is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.