Rundveehouderij

Nieuws 196 x bekeken

DeltaMilk stelt voorschot over mei op 38 euro

Bleskensgraaf – Zuivelcoöperatie DeltaMilk betaalt over de maand mei een voorschotprijs uit van netto 38 euro.

Dit is de prijs exclusief btw en met aftrek van 7 cent PZ-heffing.

Daarmee betaalt de kaascoöperatie de hoogste voorschotprijs uit van dit moment. Die zou vrijwel gelijk zijn aan die van FrieslandCampina, maar die van dat bedrijf wordt naar beneden getrokken door een zomerheffing van € 2,30. FrieslandCampina betaalt nu netto € 35,73 per 100 kilo uit, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. Leden van DOC ontvangen netto € 36,69 per 100 kilo.

DeltaMilk heeft met de leden afgesproken dat het een melkprijs uitbetaalt die een gewogen gemiddelde is van de Europese prijs (de GIM-prijs). Ondertussen staan de kaasprijzen onder druk. Room en wei zitten echter in de lift.

Of registreer je om te kunnen reageren.