Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Coöperaties starten incasso failliet Lyempf

Ezinge - Leverancierscoöperatie Noorderland Melk heeft een stichting opgericht om achterstallige gelden terug te vorderen bij met name het onlangs failliet gegane Lyempf. Dit blijkt uit gegevens die Noorderland Melk heeft gedeponeerd.

De stichting is medio april opgericht en mikt er op om niet uitbetaald melkgeld uit de failliete boedel van Lyempf veilig te stellen. Mogelijk via een procedure tegen de voormalige eigenaar John Karageorgis.
De stichting zal vooral actief zijn voor de eigen leden van Noorderland Melk, zo is tijdens de in april gehouden jaarvergadering aangekondigd. Bij de incasso-procedure zal echter ook worden samen gewerkt met leverancierscoöperatie Flevomelk. Dat heeft ook nog melkgeld tegoed van Lyempf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Van een kale kip kun je geen veren plukken!!
    Wie is degene die deze stichting adviseerd???? Heet hij soms Pieter Lakeman? Die kennen we nog van Heino-Krause!!
    Nooit iets van boven water gekomen toch, De boeren van NoorderlandMelk moeten niet zeuren want als je altijd voor de hoogste prijs gaat dan weet je dat je een bepaald risico loopt!

  • no-profile-image

    Als particulier kan ik ook niet bij een bedrijf dat een failliet bedrijf heeft overgenomen klagen of mijn geld terughalen, Dit kan alleen bij de curator. Ik denk dat iedereen die iets tegoed heeft bij het europees hof klagen dat de griek John Karageorgis de boel heeft laten flessen door al in de eerste week 25 miljoen euro van LYEMPF heeft onttrokken. Dit heeft het personeel te horen gekregen. Het kan ook dat zoals "schilder" al zei, dat dit onder de vlag van Siep gebeurt in. Daar kan ik in mee gaan, omdat ik dat niet weet. Maar waar rook is kan ook vuur zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.