Rundveehouderij

Nieuws

Consumentenprijs zuivel in VS naar record

Chicago – De Amerikaanse consumentenprijzen voor zuivel stijgen sterk, al hebben ze nog niet het niveau bereikt van 2008.

Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. In april zaten de consumentenprijzen voor zuivel al voor de zevende achtereenvolgende maand in de lift en bevonden ze zich op het hoogste niveau in meer dan twee jaar.

Melk en kaas blijven onafgebroken duurder worden, de winkelprijs voor boter zakte in april met enkele procenten ten opzichte van maart, maar toen werd voor boter dan ook een recordhoogte vastgesteld.

De prijsstijgingen voor zuivel in de Verenigde Staten weerspiegelen een wereldwijd stijgende consumentenprijs voor zuivelproducten. Oorzaken daarvan zijn een hernieuwd economisch herstel en een aantrekkende vraag.

De melkproductie stijgt ondertussen ook. In de Verenigde Staten zal de melkproductie volgens het ministerie van landbouw USDA met 1,3 procent stijgen. Voor volgend jaar wordt een verdere stijging van de productie voorzien met nog eens 1,4 procent.

Ondertussen ontving de Amerikaanse melkveehouderij in de voorbije maanden juist iets minder geld voor de melk die zij aan de fabriek leverden.

Of registreer je om te kunnen reageren.