Rundveehouderij

Nieuws

Chinese zuivel investeert fors in nieuwe apparatuur

Düsseldorf – China koopt niet alleen veel zuivel in Europa, het bestelt er ook veel nieuwe zuivelapparatuur.

Dit blijkt uit onder meer mededelingen van de Duitse machinebouwer GEA.

Dit bedrijf meldt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2011 een sterk aanzwellende orderontvangst vanuit China. Die zou goed zijn voor bijna 60 procent van de extra groei over het eerste kwartaal en er lijkt nog meer aan te komen, zo liet bestuursvoorzitter Jürg Oleas doorschemeren in een toelichting op de cijfers.

GEA realiseerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van ruim 1,2 miljard euro. Bijna 20 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2010. De orderontvangst was 23 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010.

De Chinese zuivelindustrie doet volgens GEA een extra investeringsinspanning om de voedselveiligheid te verbeteren en zo het vertrouwen van de eigen consument terug te winnen. De meeste grote orders vanuit China zijn volgens GEA afkomstig van lokale producenten.

Behalve uit China zijn er ook grote orders uit Nieuw-Zeeland.

Of registreer je om te kunnen reageren.