Rundveehouderij

Nieuws 233 x bekeken

Celstraf en geldboete voor illegale handel in melk

Roermond – Een melkhandelaar uit Overijssel is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een celstraf van 191 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Daarbij kreeg de handelaar een geldboete van 7.500 euro, en nog eens een boete van 7.450 euro vanwege illegaal verkregen winst.

Volgens de aanklacht heeft de melkveehouder in 2004 en 2005 verschillende melkveehouders benaderd om overtollige melk af te zetten via een Duitse opkoper. Hij werkte samen met een inwoner van Friesland, die voor het Duitse bedrijf werkt.

Tegen de tien melkveehouders die gebruik maakten van de diensten van de handelaar waren geldstraffen geëist van 10.000 euro (twee boeren), 5.000 euro (twee boeren) en 2.200 euro (zes boeren) wegens ontduiking van de superheffing. De door de rechtbank opgelegde straffen variëren van schuldig zonder straf (3 boeren) tot een boete van 7.000 euro, waarvan 3.000 euro voorwaardelijk (1 boer). De melkveehouders moeten ook nog superheffing betalen over de illegaal geleverde melk.

De zaak tegen een Friese handlanger is aangehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.