Rundveehouderij

Nieuws 249 x bekeken

Britse melkprijs onverwacht omhoog

Stoneleigh – De Britse gemiddelde melkprijs lag in maart op 26,57 pence (ongeveer 30,3 eurocent) per liter. Dat is bijna twee procent hoger dan in de voorafgaande maand en de tweede keer in tien jaar dat de melkprijs ondanks de seizoenspiek tussen februari en maart omhoog is gegaan.

Dat meldt het zuivelschap DairyCo. "Normaal gesproken zwakken de melkprijzen in deze tijd van het jaar wat af. De toename deze keer kan te danken zijn aan een verlate reactie op de hoge opbrengsten die de zuivelbedrijven kunnen halen op de bulkmarkten en die ze nu doorgeven aan de boeren", denkt het schap.

DairyCo werkt momenteel net aan een onderzoek naar de prijswerking ‘dat meer licht kan werpen op deze ontwikkelingen’. Het Britse schap acht het waarschijnlijk dat de melkprijs de komende tijd verder omhoog gaat omdat de meeste melkinkopers voor april en mei een verhoging van hun melkprijzen hebben aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.