Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Belgische melkveehouderij vreest schade door droogte

Brussel - Belgische melkveehouders vrezen dat de aanhoudende droogte hun ruwvoerpositie en daarmee ook hun inkomen dit jaar ernstig schaadt.

Door de droogte blijft de groei van het gras achter en ook de opbrengst van de mais komt onder druk te staan, vrezen ze. Daardoor lopen de voerprijzen sterk op, terwijl de melkprijs vooralsnog stabiel blijft.

Het Belgische dagblad De Morgen deed een rondgang onder boeren en kreeg te horen dat velen het vee nu al weer op stal houden omdat ze te weinig gras hebben voor hun vee.

De Belgische Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat hopen dat de Europese Commissie toestemming geeft voor de begrazing van grasklaverpercelen om zo de nood van de melkveehouderij iets te lenigen.

De Europese Commissie is zich volgens de Belgische organisaties bewust van de precaire ruwvoersituatie in de melkveehouderij en zou steunmaatregelen overwegen voor door droogte getroffen landbouwers in Noord- en West-Europa.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waarom vrezen boeren weer;
  Als er tekort komt aan melk stijgen de prijzen wel als we teminsten geen contrakten maken ;maar helaas zijn er weer van die ondernemende boeren ,laat me lachen dat ze dat zo menen ,hun contrakten weer hebben gemaakt en helaas die zijn nu weer in paniek,want ze gaan ook de varkenstour op ,lage prijzen en veel produceren ,dat noemen ze ondernemende boer ;
  Vrije markt is beter en gezond voor een ondernemende boer ,niet een grote melkplas zonder winst

 • no-profile-image

  Inderdaad boerke,ik verheug mij ook op te korten in de voedselketen.
  De wereld is al veel te lang verslaaft aan goedkoop voedsel,laat men maar weer eens waarderen wat het is om altijd maar volle schappen in de winkel te zien.
  Geteut over honger in de wereld ,dat is er al duizenden jaren,ook toen er vlees,zuivel,graan en suikerbergen waren.
  Honger is politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.