Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Bedrijfsleven VS blijft kaasexport ondersteunen

Arlington – De Amerikaanse zuivelorganisatie Coöperatives Working Together (CWT) blijft kaasmakers helpen bij de export voor de wereldmarkt.

Deze week werd bekend dat de organisatie opnieuw exportsteun geeft voor de verkoop van bijna 500 ton Amerikaanse kaas naar onder meer Europa en Azië.

In totaal heeft CWT dit jaar al exportsteun gegeven voor de verkoop buiten de VS van bijna 12.000 ton kaas.

De exportsteun moet overigens niet worden verward met overheidssteun. Het gaat om ondersteuning door het bedrijfsleven zelf, maar wel bedoeld om de interne markt te ontlasten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ondanks de hoge wereldmarktprijs en de lage dollar moeten de Amerikaanse Veehouders zelf betalen om hun kaas geexporteerd te krijgen. De Amerikaanse melkfabrieken incl. Cooperatie DFA liggen blijkbaar te slapen of krijgen te hoge bonussen om dit werk op te knappen. Nergens ter wereld is de melkprijs zo laag, dus export zou een fluitje van een cent moeten zijn naar bv. China. Wel exporteren de Amerikanen luzernehooi met subsidie naar China!
    Of is de reden dat er zo veel mogelijk, ethanol uit mais gemaakt moet worden, om het voer duur te houden en zo de melkproductie te verlagen???

Of registreer je om te kunnen reageren.