Rundveehouderij

Nieuws

Arla wil melkprijs sneller aanpassen

Aarhus – Arla voert een flexibelere manier in om de melkprijs aan te kunnen passen aan de marktontwikkeling. De vaststelling van de melkprijs komt daarom in handen van het management. Tot dusver bepaalde het ondernemingsbestuur welke melkprijs wordt uitbetaald.

Een en ander wordt door het Scandinavische zuivelconcern uit de doeken gedaan in de leveranciersnieuwsbrief. In de praktijk zal de nieuwe regeling waarschijnlijk resulteren in een frequentere aanpassing, met name ook omdat de zuivelmarkt door het gewijzigde landbouwbeleid in de EU volatieler is geworden.

Arla zelf geeft ook aan dat de nieuwe melkprijsaanpak tevens dient als signaal naar de kredietverstrekkers van het concern. De kredietbehoefte van Arla neemt de komende tijd verder toe in verband met de ambitieuze groeistrategie.

Of registreer je om te kunnen reageren.