Rundveehouderij

Nieuws

Arla wil Beierse kaasmaker Allgäuland overnemen

Wangen/Aarhus – Arla Foods meldt zich als kandidaat voor de overname van het Beierse zuivelconcern Allgäuland Käsereien. Allgäuland heeft het aanbod van de Deens/Zweedse zuivelreus in beraad.

Mogelijk melden zich nog andere in overname geïnteresseerde bedrijven. Tevens houden de Beieren de mogelijkheid open om zelfstandig door te gaan. Voorwaarde is dat de kredietverstrekkende banken afzien van invorderingseisen. Daarnaast dienen nieuwe financiële partners te worden gevonden in de agrarische sector.

Voor Arla zou de inlijving van Allgäu de tweede relatief omvangrijke overname binnen korte tijd in Duitsland zijn. Eerder dit jaar nam Arla al Hansa-Milch in Meckelenburg-Voorpommeren over.

Topman Torben Olsen van Arla Duitsland is al op bezoek geweest bij het ondernemingsbestuur van Allgäuland, om de belangstelling van het concern voor de overname toe te lichten. Bij de uitbouw en de groei van Arla op de Duitse markt zou Allgäuland ’een ideale hoeksteen’ zijn. ”We zien een groot potentieel in de melkplas en in het productprogramma van Allgäuland, met name ook door het natuurvriendelijke imago en de kracht van het bedrijf in het biologische segment van de markt.”

Allgäuland is volgens de eigen opgave eigendom van 2.500 melkveehouders en verwerkt jaarlijks 450 miljoen kilo melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.