Rundveehouderij

Nieuws

April kalme maand quotumhandel

Doetinchem – De quotumhandel is na de voortvarende ’voorverkoop’ in maart beduidend gekalmeerd.

In de eerste maand van dit op 1 april gestarte nieuwe quotumseizoen zijn er 58 transacties voor quotumoverdracht zonder grond geweest. Dat waren er in april 2010 nog 80.

In april ging in totaal 4,2 miljoen kilo over in andere handen, 40 procent minder dan in april 2010. De hoeveelheid gekocht melkquotum in april was omgerekend per transactie 72.000 kilo, net als in april 2010 boven het gebruikelijke gemiddelde.

In april is door melkveehouders met behoefte aan quotum 1,3 miljoen kilo geleased. Dat is vrijwel evenveel als in april 2010. Een verschil is wel dat de gemiddelde hoeveelheid per transactie nu veel hoger lag, te weten 62.000 kilo, tegen 40.000 kilo vorig jaar april.

April kende dit jaar 3 overdrachten van melkquotum met grond, met een forse gemiddelde hoeveelheid à 593.000 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.