Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Veroordeeld bedrijf wacht nog 2,1 miljoen superheffing

Zoetermeer – Het Limburgse bedrijf dat vrijdag is veroordeeld voor zuivelfraude moet 2,1 miljoen euro aan superheffing betalen. Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit.

Er loopt nog een procedure tussen het Productschap Zuivel en het betrokken bedrijf over de niet afgedragen superheffing.

Het bedrijf uit het Limburgse Heibloem sjoemelde onder meer door in de administratie de afgevoerde melk (naar Polen) in kilo’s op te voeren. Volgens het rechtbankvonnis is tenminste 2,96 miljoen liter melk buiten de boeken gehouden op een totale productie van ruim 8 miljoen liter in de jaren 2004 tot en met 2007.

De betrokken ondernemers hebben voor de rechtbank beweerd dat zij de overtollige melk hebben laten weglopen in de mestput of hebben gevoerd aan de varkens. Getuigenverklaringen van werknemers onderbouwen die stelling niet. De rechtbank hecht geen geloof aan de stelling van de ondernemers. Het zou voor de ondernemers nog altijd voordeliger zijn geweest de superheffing te betalen, dan de melk te laten weglopen of aan varkens te voeren, stelt de rechter.

De twee ondernemers en hun bedrijf zijn door de rechtbank al veroordeeld tot in totaal 200.000 euro boetes. Daarnaast kregen de twee eigenaren een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Er zal wel weer een BV op omvallen staan, de meeste fraudeurs weten ook wel dat er van een kale kip geen veren geplukt kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.