Rundveehouderij

Nieuws

Superheffing Denemarken € 8,5 miljoen

Aarhus – De Deense melkveehouderij heeft in het afgelopen quotumjaar de productieruimte met 30,7 miljoen kilo ofwel 0,65 procent overschreden. Zij betaalt daarvoor een superheffing van 8,5 miljoen euro.

Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het melkcomité van de sector. De cijfers zijn iets lager dan enkele weken voor de beëindiging van het quotumjaar werd verwacht. De leveranciers hebben de productie op het laatste moment nog iets weten te beperken, aldus het comité.

De superheffing treft 866 veehouders. Los daarvan is de overschrijding kleiner dan de 1 procent waarmee het quotum ook dit lopende nieuwe jaar is uitgebreid. Voor de Denen betekent de uitbreiding een extra ruimte van ruim 47 miljoen kilo. (Corr)

Of registreer je om te kunnen reageren.