Rundveehouderij

Nieuws 182 x bekeken 1 reactie

Rond de 70 procent Deense melkveestapel niet in de wei

Aarhus – Nog slechts rond de 30 procent van de Deense melkveestapel komt in de zomer dagelijks in de wei tegen nog een kleine 75 procent in 2003.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de bedrijfsadviesdienst Kenniscentrum van de Landbouw van sectororganisatie LF. Volgens het adviescentrum staat wel inmiddels 85 procent van de veestapel in loopstallen. Een langjarige discussie over de wenselijkheid van weidegang heeft in Denemarken niet geleid tot verplichtingen op dit gebied. Alleen biologische melkveehouders moeten de koeien de wei inlaten als ze als zodanig gecertificeerd willen blijven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    AJ

    Laten we dat dan ook eens communiceren richting de consument en dierwelzijnsorganisaties! We doen het hier zo gek nog niet, maar op een positieve manier mee denken, dat heb ik die lui nog nooit horen doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.