Rundveehouderij

Nieuws 959 x bekeken

Rekenprogramma voor kosten opfok jongvee

Wageningen - Wageningen Universiteit lanceert nog voor de zomervakantie een rekenprogramma waarmee de kosten van jongvee-opfok beter in beeld zijn te brengen.

Verzamelen en analyseren van gegevens over groei, gezondheid en vruchtbaarheid van jongvee, helpen om inzicht te krijgen in de kwaliteit van voeding en huisvesting van het jongvee. De opfok van jongvee is volgens de onderzoekers één van de grootste kostenposten op een melkveebedrijf. Met een sterk variërende melkprijs wordt het verlagen van de kostprijs steeds belangrijker.

De ontwikkeling van het rekenprogramma valt onder het project faalkosten en winkansen van jongvee-opfok. Dit project wordt gefinancierd door het Productschap Zuivel en uitgevoerd door DLV in samenwerking met Wageningen Universiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.