Rundveehouderij

Nieuws

Rechtbank trekt drie dagen uit voor fraude met melk

Roermond - De Roermondse rechtbank trekt drie dagen uit voor een omvangrijke superheffingszaak van bijna zes jaar oud.

Meer dan tien melkveehouders uit verschillende delen van het land moeten voorkomen, evenals twee tussenpersonen die bemiddelden bij de afzet van melk. De zaak is in 2005 aan het rollen gekomen. Toen bleek dat via een tussenpersoon uit Overijssel en een medewerker van het Duitse bedrijf IsoTank melk buiten de superheffing om werd afgezet. De praktijk is volgens het openbaar ministerie bijna drie jaar volgehouden. In totaal zouden enkele honderduizenden kilo melk buiten de superheffing gehouden zijn.

Tegen de betrokken boeren zijn boetes opgelegd die oplopen tot 10.000 euro. Een aantal van hen heeft de schikking niet aanvaard. De zaak wordt behandeld bij de rechtbank in Roermond, die eind deze maand drie dagen voor de zitting heeft uitgetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.