Rundveehouderij

Nieuws 184 x bekeken

Plan joint-venture Fonterra en Nestlé in Chili van de baan

Santiago de Chile - Fonterra en Nestlé laten hun voornemen voor het opzetten van een zuivel-joint-venture in Chili vallen.

Het besluit komt na protest van Chileense boeren en de bekendmaking van de Chileense mededingingsautoriteiten dat een fusie zou zorgen voor te grote marktconcentratie.

Fonterra en Nestlé werken in 5 Latijns-Amerikaanse landen al sinds 2002 samen onder de naam Dairy Partners of America, maar in Chili opereren Fonterra en Nestlé ieder voor zich. Fonterra-dochter Soprole is daar al het grootste zuivelbedrijf van het land. Volgens de plannen zou dit moeten fuseren met de Nestlé-activiteiten ter plekke tot een nieuwe joint-venture onder de paraplu van Dairy Partners of America. Dat gaat nu niet meer door.

Of registreer je om te kunnen reageren.