Rundveehouderij

Nieuws 205 x bekeken 1 reactie

Ontwikkeling melkveehouderij afhankelijk van omgeving

Alkmaar - Wat betreft de ontwikkeling van melkveebedrijven in Nederland is essentieel wat de omgeving toelaat.

Dat zegt melkveehouder en commissaris bij FrieslandCampina Simon de Ruiter. Hij sprak tijdens een bijeenkomst voor melkveehouders in Alkmaar. "We moet met elkaar proberen om het imago van de sector goed te krijgen. Wat we nu niet goed doen is een verhaal vertellen."

Volgens De Ruiter is het van belang om mee te evolueren met de samenleving. Weidegang leeft volgens De Ruiter in de harten van de Nederlandse burger. "Daar moeten we iets mee." Eigen belang kan daarin tegenovergesteld zijn aan het collectieve belang.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Laat de melkveehouderij, hoe economisch het ook is, niet verworden tot intensieveveehouderij. Gebeurt dit dan zal de samenleving en de politiek er alles aan doen de sector onderuit te halen. Mijn idee is dan ook meer luisteren naar de burgers en tracht samenwerkingen op te zetten met dezelfde burger. Dus meer dan af en toe een opendag, waarom geen open dialoog zodat beide partijen hun visie kunnen geven en de economische drempels voor de boer duidlijk worden gemaakt aan de burger. Deze laatste is perslot degene die in een democratie als de onze het beleid bepaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.