Rundveehouderij

Nieuws 303 x bekeken

Online zuivelveiling voor markt in EU op komst

Zevenaar – Dairy Auctions Online begint eind 2011 met het online veilen van kaas, boter en melkpoeder op de Europese markt.

Dit heeft Trigona Dairy Trade bekend gemaakt. Trigona is een klein zuivelhandelsbedrijf, dat sinds enkele jaren actief is op de zuivelmarkt. Volgens directeur en initiatiefnemer Rik Loeters bestaat er bij zowel producenten van zuivel als bij kopers belangstelling voor een online veiling van zuivelproducten. Hij heeft zich al verzekerd van de samenwerking met een aantal aanbieders, maar is nog in gesprek met meerdere partijen, om met een zo groot mogelijk aantal geïnteresseerden te starten.

Het idee voor een online veiling heeft Loeters niet van het Nieuw-Zeelandse Fonterra – hij wil ook een iets ander systeem hanteren – maar van glasgroentehandelaar Haluco, waar hij eerder werkte.
Dairy Auctions Online zal als zelfstandig bedrijf werken, los van Trigona, en wil op vaste dagen veilen. De handel zal gaan in vrachtwagenladingen van 22 ton en volgens duidelijke specificaties. De bedoeling is dat wordt gehandeld bij opbod, met korte veilrondes en steeds vanaf een minimumprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.