Rundveehouderij

Nieuws 155 x bekeken

Melkveehouders demonstreren voor meer marktmacht

Jena - Honderden melkveehouders uit diverse landen, waaronder ook Nederland, hebben deze week in het Duitse Jena gedomstreerd voor meer marktmacht.

De betoging is georganiseerd door de European Milk Board (EMB) in samenwerking met gastheer Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) naar aanleiding van de woensdag begonnen meerdaagse voorjaarsconferentie van landbouwministers van de Duitse deelstaten.

EMB en BDM eisen juridische mogelijkheden om de melkproductie langs de weg van onderlinge afspraken tussen producentenorganisaties te kunnen aanpassen aan de actuele marktontwikkeling. Met de door de EU beoogde verdere liberalisering van de zuivelmarkt dreigen de boeren volgens de organisatoren de dupe te worden van een sterk fluctuerende prijsontwikkeling, waar ze nauwelijks invloed op uit kunnen oefenen, in tegenstelling tot de grote supermarktketens die wel een vuist kunnen maken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.