Rundveehouderij

Nieuws 328 x bekeken

Lely werkt samen met Green Energy Technologies

Maasland – Lely start een samenwerking met Green Energy Technologies. Het bedrijf gaat de service rond het gebruik van het mestraffinagesysteem Agrimodem verzorgen.

Green Engergy verwacht in de loop van dit jaar nog vijf van genoemde installaties in het noorden van het land te plaatsen. Het onderhoud van de systemen wordt uitgevoerd door medewerkers van Lely.

Green Engergy begon in 2007 met de ontwikkeling van het Agrimodem, dat de eigen mineralen van veehouderijbedrijven beter benut, emisissies vermindert en veehouders de mogelijkheid biedt voor eigen energieproductie. De installatie produceert uit mest biogas van aardgaskwaliteit en scheidt daarnaast stikstof, kalium en fosofor van elkaar.

De eerste Agrimodem is in 2009 getest op een melkveebedrijf in Noord-Sleen in Drenthe. Op basis van de resultaten is een model ontwikkeld voor de agrarasische sector dat mest en afvalstoffen op de boerderij kan raffineren. Het systeem heeft voldoende capaciteit voor een melkveebedrijf van ruim tweehonderd stuks vee. Lely spreekt over een terugverdientijd, zonder subsidie, van maximaal zeven jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.