Rundveehouderij

Nieuws 507 x bekeken

'Koe icoon van Hollands landschap'

Lelystad – De melkkoeien van Jan Cees Vogelaar uit Lelystad staan weer in de wei. Vandaag, vrijdag 1 april, mochten zijn 120 melkkoeien de stal verlaten.

De komende weken zetten verschillende boeren in Nederland in samenwerking met Nederland Bloeit en De 12 Landschappen hun staldeuren open. Publiek is welkom.

Ongeacht alle voor- en nadelen van weidegang behoudt de koe volgens de organisatie haar status als icoon voor het Hollands landschap.

Vogelaar kijkt tevreden toe als zijn koeien de wei in rennen. ”Ik heb gisteravond minder gevoerd zodat de dieren zo snel mogelijk gaan grazen.” Vogelaar probeert hiermee te voorkomen dat de koeien teveel gaan bokken. De melkveehouder ergert zich aan foto’s van bokkende koeien, die Wakker Dier vaak als promotie gebruikt.

”Je kunt het vergelijken met een vrouw met bh-maat dubbel D die zonder sport-bh paard gaat rijden.” De foto’s zijn volgens Vogelaar misleidend en laten zien dat Wakker Dier niet begrijpt waar het werkelijk om gaat.

Veehouders die ook publiek willen uitnodigen, voor dit voor veel melkveehouders mooiste moment in het jaar, kunnen zich opgegeven via de website www.nederlandbloeit.nl.

Bekijk ook de foto's: Koeiendans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.