Rundveehouderij

Nieuws 198 x bekeken

Internetveiling zuivel prijsvast

Auckland – De melkpoeders en boter blijven stabiel geprijsd op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra. Prijzen gaven slechts minieme verschillen te zien ten opzichte van 5 april.

De verkochte hoeveelheid product was met 12.126 ton ook nauwelijks kleiner dan twee weken geleden.

Ten opzichte van de veiling op 5 april sloot de markt met een 0,1 procent hogere GDT-TWI index, de graadmeter voor de prijswijziging van het algemene gemiddelde.

Boterolie zakte iets in prijs (0,8 procent) naar gemiddeld 5.951 dollar (4.169 euro), vooral vanwege een prijsverlaging met 2,6 procent voor de levering in juni. Magermelkpoeder scoorde gemiddeld 3.771 dollar (2.642 euro), wat gemiddeld nog geen procent minder is dan op de vorige veiling. Voor magermelkpoeder geldt dat de prijzen beter standhouden naarmate de levering later in het jaar ligt.

Vollemelkpoeder kwam uit op gemiddeld 3.912 dollar ofwel 2.740 euro, nog geen procent hoger dan op 5 april. Vollemelkpoeder bracht het meeste op voor de levering in de periode juli tot september.

Ditmaal was er in de vergelijking van de veilingresultaten van 5 april en 19 april vrijwel geen invloed van de wisselvallige verhouding tussen dollar en euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.