Rundveehouderij

Nieuws 169 x bekeken

Helft Chinese zuivelbedrijven moet dicht

Peking - Bijna de helft van de Chinese zuivelbedrijven krijgt geen vergunning om de activiteiten voort te zetten. Dat melden verschillende nieuwsbronnen. Dit is een direct gevolg van de melamineschandalen in China afgelopen jaren.

Slechts 643 zuivelondernemingen ofwel 55 procent van het totaal van 1.176 kregen een vergunning van de Chinese kwaliteitscontrolerende instantie. Deze bedrijven komen wel onder strenge controle te staan.

De rest moet onmiddellijk de productie stilleggen. 107 van deze bedrijven krijgen nog een kans om de kwaliteit te verbeteren. Productie zonder vergunning zal streng worden bestraft, zo laten de Chinese autoriteiten weten.

In 2008 werd bekend dat grote partijen babymelkpoeder in China waren besmet met melamine. Zeker zes baby’s stierven en meer dan 300.000 kinderen werden ziek. Melamine, een kunststof, werd door sommige zuivelbedrijven gebruikt om het eiwitgehalte kunstmatig te verhogen. Nog steeds duiken in China partijen melkpoeder op die vervuild zijn met verboden stoffen.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.