Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina merkt weinig van onrust Nigeria

Amersfoort – FrieslandCampina ondervindt tot nu toe weinig hinder van de rellen in Nigeria. Nadat bekend werd gemaakt dat zittend president Goodluck Jonathan de verkiezingen opnieuw had gewonnen braken bloedige rellen uit. Tientallen mensen kwamen om het leven.

De productie van FrieslandCampinga in de stad Lagos lag alleen op de dag van de verkiezingen, zaterdag 16 april, een groot deel van de dag stil. Strenge veiligheidsmaatregelen legden het openbare leven in Nigeria plat. Een woordvoerder laat weten dat uitgezonderd de productieonderbreking tot nu toe alles normaal doorgaat. Nigeria is een van de belangrijkste groeimarkten van FrieslandCampina in Afrika. De zuivelonderneming heeft een aandeel van 54,5 procent in FrieslandCampina Wamco Nigeria.

Of registreer je om te kunnen reageren.