Rundveehouderij

Nieuws 195 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina houdt melkprijs april stabiel

Amersfoort – Leden van FrieslandCampina ontvangen met een uitbetaalprijs van € 33,70 per 100 kilo over de maand april nagenoeg evenveel voor hun melk als over de maand maart.

Toen was de uitbetaalprijs volgens berekening agd.media / Boerderij € 33,71, per 100 kilo. Dit is het bedrag exclusief btw, bij een leverantie van 800.000 kilo per jaar en met aftrek van 7 cent PZ-heffing.

De garantieprijs blijft volgens FrieslandCampina over april onveranderd € 36,00 per 100 kilo.
Hoewel veehouders per saldo een cent minder ontvangen, blijkt uit de prijsopbouw een onderliggend optimisme. FrieslandCampina verhoogde de vetprijs namelijk van € 4,29 naar € 4,50 per 100 kilo, terwijl de eiwitprijs met 27 cent werd verlaagd naar een bedrag van € 5,55 per kilo.

De reden om de melkprijs vrijwel onveranderd te laten is volgens FrieslandCampina dat de uitbetalingsprijzen voor boerderijmelk in Duitsland, Nederland, Denemarken en België een stabiel tot licht stijgend verloop vertonen. De markt voor zuivelproducten vertoont een afwachtend beeld, bij goede vooruitzichten voor de middellange termijn.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dat is geen nieuws om eindelijk die nieuwe zware trekker eens aan te schaffen

  • no-profile-image

    En maar roepen dat de melkprijs richting de 40 cent gaat, wat moet je hier nu mee ?
    Maar ja communiseren is niet rfc zijn sterkste kant, dat wist ik al langer.

Of registreer je om te kunnen reageren.