Rundveehouderij

Nieuws

Faillissement Lyempf aangevraagd

Kampen - Het personeel van zuivelverwerker Lyempf gaat vandaag, vrijdag 1 april, nog het faillissement aanvragen. In de afgelopen maand is geen loon uitbetaald, en dat maakt de weg vrij voor het aanvragen van een faillissement. Dat zegt Harry Vellenga van FNV Bondgenoten.

“De papieren liggen klaar en worden naar de rechtbank verstuurd”, aldus Vellenga. Vervolgens is het aan de rechtbank om tot een faillissementsuitspraak te komen. Dat kan volgens Vellenga een aantal weken duren. Hij acht het niet onwaarschijnlijk dat meer schuldeisers het faillissement gaan aanvragen. “Dat kan het proces mogelijk versnellen”, aldus Vellenga. Hij verwacht, afgaand op contact met de lokale directie, dat meerdere partijen belangstelling hebben voor een eventuele doorstart.

Of registreer je om te kunnen reageren.