Rundveehouderij

Nieuws 187 x bekeken

Export magermelkpoeder flink toegenomen in 2010

Zoetermeer - Het volume geëxporteerde magermelkpoeder is in 2010 fors toegenomen.De wereldhandel in magermelkpoeder nam met 14,3 procent toe ten opzichte van 2009 naar meer dan 1,3 miljoen ton. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel.

De EU kende de grootste groei met een stijging van 63 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook Amerika zag haar export van magermelkpoeder met 54 procent fors toenemen. Daarmee zijn de Amerikanen de grootste exporteur van magermelkpoeder.

Nieuw-Zeeland, vorig jaar nog de grootste exporteur van magermelkpoeder, zag haar export met 16 procent afnemen.

Rusland was vorig jaar de grootste groeimarkt voor mager melkpoeder. De afzet nam toe met 56.595 ton. Het land wordt gevolgd door Indonesië (+20.505 ton) en Algerije (+20.405 ton).

Of registreer je om te kunnen reageren.