Rundveehouderij

Nieuws 412 x bekeken

Europese rundveestapel gekrompen

Brussel – De rundveestapels in de EU lopen terug, blijkt uit een voorlopig overzicht van de Europese Commissie.

De situatie in België en Ierland buiten beschouwing gelaten wegens ontbrekende gegevens, was in 2010 de totale rundveestapel 1,7 procent kleiner dan in 2009. Daarvan viel 27,6 procent onder melkvee. Van vrijwel alle landen met aanzienlijk volume aan melkkoeien nam de melkveestapel af, in Frankrijk 1,3 procent, Polen 2,2 procent, en Groot-Brittannië 0,9 procent. Italië staat te boek met 7 procent krimp, met onzekerheid over de betrouwbaarheid van gegevens.

Duitsland, de EU-lidstaat met de grootste melkveestapel, meldt 0,3 procent groei. De Nederlandse melkveestapel is in 2010 0,3 gekrompen ten opzichte van 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.