Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Eigenaar Lyempf vraagt zelf faillissement aan

Kampen - Eigenaar Carnell Developments vraagt zelf het faillissement aan van zuivelbedrijf Lyempf in Kampen.

Dit stelt algemeen directeur Robert Jan Bannink van Lyempf. De zitting waarop de faillissementsaanvraag wordt besproken, vindt dinsdag plaats. Dan zal ook een curator worden aangesteld, is de verwachting. Eerder was er sprake van dat het personeel het faillissement zou aanvragen, omdat meerderheidseigenaar Carnell/Gramen/Karageorgis tot nog toe weigerde om het bedrijf failliet te laten verklaren.

Na de uitspraak in kort geding van afgelopen maandag 28 maart dat Carnell niet de grond en gebouwen in handen krijgt, is er voor Carnell geen reden meer om een faillissement uit te stellen. Er zijn geen middelen meer. Bovendien vindt Bannink het "not done" om het personeel een faillissement te laten aanvragen, zoals vorige week aangekondigd door de vakbonden.

De verwachting is dat er na het faillissement snel een doorstart zal volgen. Er zijn volgens Bannink voldoende gegadigden voor overname van het bedrijf. Romeva, die eigenaar is van de grond en de gebouwen staat welwillend tegenover een doorstart.

Lees ook
Griekse reder laat Lyempf Kampen financieel stranden

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schuldeiser

  al met al een raar verhaal gezien de omstandigheden dat de heren zowel de vorige eigenaar en de griek de heer Karageorgis het voor de rechter een meningsverschil moeten uitvechten,
  terwijl ze vorig jaar mei nog grote vrienden waren ,,en dat de heer bannink nu zegt "not done"dat het personeel het faillissement te laten aanvragen, dat verhaal was donderdag
  24-03-2011 aardig anders bij de kantine bijeenkomst.
  wat voor spel er gespeeld wordt is ons onduidelijk ,,de heer bannink is er met een doel ,welk doel weten we niet .
  maar het personeel en de schuldeisers zijn zeer zeker de dupe.

 • no-profile-image

  De heer Bannink heeft maar 1 doel. En dat is een leuk en goed draaiend bedrijf op poten zetten!

Of registreer je om te kunnen reageren.