Rundveehouderij

Nieuws

Echtpaar opgepakt om melkschandaal China

Pingliang - Een Chinees boerenechtpaar is opgepakt wegens het opzettelijk vergiftigen van melk. Over het motief van de vergiftiging heeft de politie niets gezegd. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua dinsdag.

Door het drinken van de vervuilde melk zijn drie kinderen omgekomen en 36 mensen ziek geworden. Nitriet wordt normaliter gebruikt voor de conservering van vlees.

Het echtpaar maakte samen met hun buurman gebruik van een stuk land waarop koeien grazen. Een zakelijke ruzie dreef het echtpaar tot de aanschaf van nitriet dat ze in de melk van de buurman deden. De eerste keer was het stel terughoudend en hadden de mensen die van de melk dronken lichte ziekteverschijnselen. De tweede keer dat ze nitriet toevoegden waren de gevolgen ernstiger en kwamen mensen om het leven.

Het is niet voor het eerst dat China wordt geconfronteerd met giftige melk. In 2008 stierven minstens zes kinderen en werden 300.000 kinderen ziek door met melamine aangelengde melk. De Chinese overheid treedt hard op tegen de melkindustrie. In 2008 werden 21 mensen veroordeeld voor hun rol in het melkschandaal. Twee van hen zijn geëxecuteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.