Rundveehouderij

Nieuws 172 x bekeken 1 reactie

Duitse rechter verbiedt gebruik productnaam Faire Milch

Landshut - De productnaam 'Faire Milch' mag niet worden gebruikt.

Dat heeft het Landgericht in het Beierse Landshut uitgesproken in een zaak die op verzoek van de zuivelindustrieorganisatie MIV was aangespannen door de Wettbewerbszentrale tegen de melkvermarktingsmaatschappij MVS van melkveehoudersorganisatie Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM).

Volgens de gerechtelijke uitspraak verwacht de consument dat MVS minstens 40 cent per liter uitbetaalt aan de melkveehouders, maar in de praktijk is dat niet het geval. MVS betaalt namelijk voor maar 25 procent van het door de melkveehouders geleverde volume deze prijs. De rest van de leveranties komt niet onder de vlag van Faire Milch op de markt en daarvoor krijgen de boeren een lagere prijs.

De Wettbewerbszentrale is een eigen instantie van het bedrijfsleven, die er toezicht op houdt of de onderlinge concurrentie zich eerlijk en volgens de regels afspeelt. Ten aanzien van Faire Milch, een initiatief van melkveehoudersorganisatie BDM, vindt de instantie dat de reclame rond het product niet strookt met de werkelijkheid. Vorig jaar moest MVS wegens klachten van de Wettbewerbszentrale al de reclame omtrent het gehalte aan omega3-vetzuren aanpassen en de regionale herkomst terwijl ook kritiek werd geuit op het gebruik van het woord transgeenvrij.

MVS tekent tegen het jongste vonnis hoger beroep aan. De Wettbewerbszentrale wacht daarom met het afdwingen van het door de rechter opgelegde verbod eerst op de uitslag in tweede instantie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Friesenpferd

    Und wie ist es mit der Weidemilch....darf dann ja auch keine Milch enthalten von Kühen,die ganzjährig im Stall stehen?!

Of registreer je om te kunnen reageren.