Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse producentenprijzen boter en melkvetten in maart plus 8,7 procent

Wiesbaden – De Duitse producentenprijzen van boter en melkvetten stegen in maart ten opzichte van februari met 8,7 procent. Dat meldt het Statistische Bundesamt.

Ten opzichte van maart vorig jaar kregen de fabrikanten 41,5 procent meer voor deze producten. De producentenprijzen van melk stegen in maart ten opzichte van februari eveneens, namelijk met 1 procent. In vergelijking met maart vorig jaar is sprake van een plus van ruim 9 procent. De producentenprijzen van voedsel in het algemeen stegen in maart in vergelijking met de voorafgaande maand met 0,4 procent. Ten opzichte van een jaar eerder liep de stijging daarmee op naar 6,6 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Friese

    De gemiddelde Melkprice 4,00 fett und 3,4 Ewieiß
    liegt bei 32 bis 33 cent plus 10,7 BTW.in Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.