Rundveehouderij

Nieuws 212 x bekeken

Duitse biologische melk vorig jaar 41 cent per kilo

Bonn – De gemiddelde uitbetaalprijs voor biologische melk in Duitsland was vorig jaar 40,7 cent per kilo. Dat meldt ketenorganisatie Bioland.

Ten opzichte van het voorafgaande jaar steeg het gemiddelde daarmee met 1,9 cent. De laagste prijzen voor biologische melk waren 39 cent, de koplopers presteerden 43 cent. Bioland baseert zijn berekeningen op de resultaten van 28 biologische zuivelbedrijven met bij elkaar een aandeel van 90 procent in de biologische melkplas.

De positieve ontwikkeling zette zich in de eerste maanden van het lopende jaar voort. In maart werd 41,9 cent uitbetaald. Volgens landbouwmarktbureau AMI is er bovendien nog ruimte voor een verdere stijging.

Als de vraag op niveau blijft en het aanbod niet te sterk toeneemt behoort in juni/juli 45 cent tot de mogelijkheden. Volgens cijfers van de overheid groeit het aanbod overigens wel. In januari ten opzichte van dezelfde maand van 2010 met 16,6 procent en ten opzichte van december met 4,8 procent. Het aandeel van biologische melk in de Duitse melkplas als geheel blijft echter gering, namelijk 2,1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.