Rundveehouderij

Nieuws

Duitse Jersey-fokkerij stelt zich open voor Holstein-fokkers

Altenberge – De Duitse Jersey-fokkerij – georganiseerd in de federatie Verband der Jerseyzüchter (VDJ) – stelt zich open voor Holstein-fokkers.

De Holstein-fokkerijfederatie Deutscher Holstein Verband (DHV), tot dusver monopolist, krijgt daarmee een mededinger in de Bondsrepubliek. Met de noodzakelijke wijzigingen van de statuten zijn de VDJ-leden eenstemmig akkoord gegaan.

De maatregel is onder meer genomen om ook melkveehouders met een gemengde Jersy-Holstein-veestapel de gelegenheid te geven zich met alle koeien bij één stamboekorganisatie te laten registreren. De oorsprong van het Duitse Jersey-stamboek ligt in het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw. De eerste koeien van dit ras werden geïmporteerd uit Denemarken, waar Jersey ook nu nog een belangrijke plaats inneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.