Rundveehouderij

Nieuws

Delaval verkoopt eerste melkrobot voor draaistal

Steenwijk - De eerste melkrobot voor een draaistal is verkocht aan een groot melkveebedrijf in Australië. Dat meldt producent Delaval. Het bedrijf introduceerde het nieuwe melksysteem tijdens EuroTier in Hannover afgelopen jaar.

De familie Dornauf op het Australische eiland Tasmanië wil de komende twee tot drie jaar een melkveebedrijf bouwen voor 500 tot 600 melkkoeien. Chris Dornauf geeft aan te willen focussen op de prestatie van de koeien, en niet op het zelf melken. Hij verwacht dat het nieuwe melksysteem hem daarbij gaat helpen. De nieuwe geautomatiseerde melkstal heeft 24 standen, twee robotarmen die de spenen reinigen, twee die de tepelbekers aanhangen een een geautomatiseerde sprayarm. Delaval verwacht de nieuwe melkstal eind dit jaar op te kunnen leveren. Momenteel wordt het systeem getest in Zweden en Australië. Delaval wil in 2012 starten met de verkoop van het nieuwe melksysteem in andere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.